Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Örebro Gymnastikförening KIF
Gymnastik, Parkour & Cheerleading
Vad är Cheerleading
Vad är cheerleading?
Många har bilden av att cheerleading bara är att stå på matcher och heja på exempelvis ett lag som spelar amerikansk fotboll. Det är EN del av cheerleading men det VI främst sysslar med är att vi tränar och tävlar i sporten cheerleading. 

Cheerleading består av fem olika delar; hopp, gymnastik, bygg/pyramider, ramsa och dans.
Hopp innebär att man från stående hoppar upp i luften och gör en position med armar och ben.
Gymnastik är akrobatik där man gör allt från kullerbyttor till volter av olika slag.
Bygg/pyramider är delen där man lyfter upp och kastar varandra. Det fungerar så att man är ca 3 stycken i basen som lyfter och en på toppen som blir lyft/kastad. Skillnaden mellan bygg och pyramid är att ett bygg är enskilt och en pyramid är när flera byggrupper sammanlänkas.
Ramsa är när man skriker en ramsa och har rörelser till den. Den är till för att heja och få igång publiken och skapa god stämning.
Dans det som utmärker just dans inom cheerleading är att det är skarpa rörelser och ofta i ett högt tempo.

Cheerleading
Idrotten cheerleading består av bland annat gymnastik, hopp, dans, bygg/stunt och pyramider. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.
 
En pyramid är en serie av stunts som ofta består av alla medlemmar i laget. Man använder baser, toppar, bakpersoner och frampersoner. Även hopp och gymnastik är en viktig del av cheerleading. Dessa moment kan utföras på olika svårighetsnivåer beroende på vilken nivå man tränar och tävlar på. En cheerleader arbetar även mycket med sin utstrålning för att entusiasmera åskådarna, det kallas ofta för SPIRIT!

Cheer Dance
Cheerdance är en blandning av cheerleading och dans. Laget utför dans, grundläggande hopp, leaps, piruetter och höga kickar. Ingen handstående, akrobatik, ramsa eller bygg tillåtet. I cheerdans ska en tredjedel av programmet utföras med pompons. Även cheerdance är uppdelade i olika divisioner och svårighetsnivåer.

Group Stunt
 Förutom att träna cheerleading i lag kan man även träna group stunt. I en group stunt tävlar man som en byggrupp där man utför basket tosses, volter och andra trix i luften. Fokus är enbart på stunt. Man kan tävla antingen enbart tjejer eller i en mixad grupp.

Här nedan finns några videos på våra lag från tävlingar där ni kan kolla och få en bättre bild av vad vi håller på med!
Glow Jamfest 2018 7:e plats
2018-05-12 05:57
 
Glow November Cup 2017
2017-12-02 05:47
 
Glow tar brons på DM 2017
2017-03-12 10:44
 
Guld på DM för Glow
2016-03-06 11:19
Den 6:e mars var tjejerna på sin första tävling i Uppsala, vilket ledde till deras första guld!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Örebro GF KIF, 25/09 09:15 
Örebro GF KIF, 14/09 12:45 
Örebro GF KIF, 27/08 17:08 
Örebro GF KIF, 21/08 15:13 
Örebro GF KIF, 20/08 10:13 
 
Sponsorer